Vilka är vi på Strängnäs Vaccin?

Logga Strängnäs Vaccin
Kursintyg - Marianne Wilander har genomfört kursen Vaccinering i praktiken

Varför ska du vaccinera dig hos just Strängnäs Vaccin?

Vaccinationer är allvarliga saker. För oss som vaccinatörer gäller det hela tiden att väga nyttan med vaccinet mot risken för biverkningar. För att kunna göra en bra bedömning av vilka vaccin du behöver, måste vi veta lite om dig och din hälsa, och mycket om de olika vaccinens effekt och potentiella biverkningar. Vidare måste vi känna till sjukdomspanoramat på ditt resmål, och lite om vad du ska göra där. Informationen om dig och din resa inhämtar vi från dig. Kunskapen om olika vaccin, och vilka sjukdomar som är vanliga och farliga på olika resmål runtom i världen, har vi fått från många års utbildning och erfarenhet inom vaccinationsområdet. Det här borde egentligen inte behöva sägas, men då vi har en del erfarenhet av branschen, så gör det faktiskt det: Vi lovar två saker; vi tar dig och din hälsa på största allvar, och vi kommer aldrig försöka sälja på dig ett vaccin du inte behöver!

Vaccin i flaska med spruta
MARIANNE WILANDER

Marianne Wilander arbetar som distriktssköterska till vardags, och har arbetat med vaccinationer i många år. Allvarliga biverkningar av vaccin, såsom svåra allergiska reaktioner, är som väl är mycket sällsynt, men skulle det hända är det Marianne man vill ha på plats.

JESPER STERNE

Jesper Sterne är läkare och specialist inom infektionsmedicin, som är den enda specialiteten där vaccination och resemedicin ingår. Han arbetar till vardags som överläkare på Infektionskliniken i Eskilstuna, är medlem av Sörmlands landstings expertråd för vaccinationer, och bedriver forskning inom vaccin och resemedicin.